Tarptautinė vaikų gynimo diena

    „Vaikystė – pats gražiausias ir nerūpestingiausias laikas, tarsi žmogaus gyvenimo pavasaris, teikiantis daug vilčių ir galimybių ugdyti vaiko gebėjimus, siekius, formuoti jo asmenybę, skatinti iniciatyvą, kūrybiškumą ir savarankiškumą“.

      Jau 70 metų vasara prasideda gražia ir labai reikšminga švente – Tarptautine vaikų gynimo diena. 1949 metais Tarptautinės moterų federacijos sesijoje buvo įteisinta Birželio 1-oji – Tarptautinė vaikų gynimo diena, o pirmą kartą ji paminėta 1950 metais. Tarptautinė vaikų gynimo diena – tai priminimas pasaulio visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises bei vaikų orumą ir vertingumą. Tai pagrindinė sąlyga kuriant ir formuojant humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę. Tokioje visuomenėje vaikų balsas turi būti išgirstas ir į jį rimtai reaguojama.

Taigi ir mes visi reaguojame – dirbame vaikų labui. Todėl birželio pirmąją Pagėgių savivaldybės šeimos gerovės centro kiemelyje garsiai skambėjo muzika, šurmuliavo darbuotojai ir vaikai – ruošėsi Tarptautinės vaikų gynimo dienos minėjimo renginiui. Besiruošiant, prie darbuotojų prisijungė ir staigmeną vaikams ruošė dvi viešnios, deleguotos Pagėgių savivaldybės Mero: patarėja Inga Kuzmarskienė su pagalbininke…

        16 val. kieme susirinko nemenkas būrys centro darbuotojų su vaikais, globėjų su globotiniais, Stoniškių ir Pagėgių bendruomeninių globos namų vaikai su darbuotojomis, keletas savivaldybės gyventojų.

      Centro direktorė Vitalija Ivanauskienė, vaikams linkėjo augti stipriais ir užaugti protingais, dorais žmonėmis, sveikino visus susirinkusius ir pakvietė smagiai praleisti popietę.

      Pasveikinti vaikus su vasaros pradžia atvyko savivaldybės administracijos direktorius V. Komskis. Linkėdamas laimingos vaikystės, sutarimo su artimaisiais, draugais. Direktorius  perdavė sveikinimus ir dovanas nuo savivaldybės Mero V. Bendaravičiaus ir savivaldybės administracijos: didžiulį krepšį – puokštę įvairiausių vaisių ir muilo burbulų atrakcionus, kuriuos ir paruošė prieš renginį atvykusios paslaptingosios viešnios.

    Taip pat gero laiko ir smagių įspūdžių linkėjo ir šeimos gerovės  centro direktorės pavaduotoja, globos koordinatorė Virginija Rimašauskienė. Viso renginio organizavimu rūpinosi socialinės darbuotojos, GIMK specialistės Nijolė ir Asta, o joms talkino socialinių paslaugų padalinio specialistės ir padėjėjos: Gražina, Rasa, Danutė, Indrė, Aistė, Inga – žaidė su vaikais, stebėjo juos saugumo dėlei, o Airida su Brigita, pasirūpino karštomis dešrelėmis. Daugelis svečių, globėjų taip pat prisidėjo savo vaišėmis, tad stalas buvo gražus ir viliojantis…

     Visi linksminosi ir pramogavo: suaugusieji rašė linkėjimus vaikams ant ilgo lapo, o vaikai juos iliustravo – kas delniuką nupiešė, kas gėlytę, kas kalnelius žaliuojančius. Dar vaikai galėjo ir atskirai piešti ir spalvotais spaudais savo piešinius iliustruoti, o spalvotomis kreidelėmis – išpiešti centro automobilių stovėjimo aikštelę, kas patiko ir direktorei Vitalijai, o vaikams patiko, kad ir direktorė ir kitos darbuotojos ir globėjos piešė kartu. Renginio organizatorė Nijolė negailėjo vaikams ir asmeninių dovanėlių! Vaikai taip pat galėjo laisvai žaisti su kamuoliais, šokinėti su šokdynėmis, sukti lankus, suptis sūpynėse, bendrauti, kalbėtis o svarbiausiai – visiems be galo patiko, ir visi labai draugiškai dalinosi – muilo burbulų atrakcija. Nuostabi dovana vaikams tokią gražią pirmąją vasaros dieną!

      Nuoširdžiai vaikų vardu dėkojame Pagėgių savivaldybės Merui ir administracijai, puiki dovana!

      Pagėgių savivaldybės šeimos gerovės centro specialistės dėkoja visiems, kurie pagelbėjo kas kuo galėjo, dėkojame globėjams, kurie visada, supranta, kad tai yra daroma jų ir jų globojamų vaikučių labui ir tai vertina, todėl norisi kas kartą ką nors padaryti gero jiems. Dėkojame savivaldybės gyventojams, kurie bent pasidomi, pasiteirauja kas mes tokie ir ką darome. O jei kas nori sužinoti apie mus daugiau, visada laukiame jūsų Pagėgių savivaldybės šeimos gerovės centre Klaipėdos gatvė 4, arba skambučių – 844170025.

Globos centro informacija